Naslovna942x276

 

Konferencija SviZaLecevicu 01

 

Danas je u zgradi bivše škole u Radošiću, u općini Lećevica, predstavljen EU projekt pod nazivom 'Svi za Lećevicu'. Radi se o projektu kojeg je Općina kandidirala u sklopu natječaja 'Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine' i pritom ostvarila najviši iznos financiranja na području Urbane aglomeracije Split. Projekt je sufinanciran europskim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost ugovora i bespovratnih sredstava iznosi 2.473.050,00 kuna.

 

Konferencija SviZaLecevicu 02

 

„Ovo je još jedan u nizu EU projekata kojeg provodi Općina Lećevica i mogu samo iskazati zadovoljstvo što i kroz ovaj projekt imamo priliku uključiti veliki broj korisnika u brojne aktivnosti. Dio sredstava na projektu iskoristili smo za adaptaciju i opremanje prostora nekadašnje škole u Radošiću, a koja će sada korisnicima biti na raspolaganju za aktualne i buduće radionice. S obzirom na ograničenja općinskog proračuna, europski projekti dodana su vrijednost i prilika koju ne propuštamo kako bi unaprijedili kvalitetu života naših stanovnika“. - kazao je načelnik Lećevice Ante Baran.
Ciljne skupine projekta su osobe mlađe od 25 godina, starije od 54 godine te osobe s invaliditetom i dugotrajno nezaposlene osobe. U okviru projekta provodit će se niz radionica poput šivanja, decoupage, društvenih igara, kamenoklesarskih radionica, izrade suhozida, kuhanja, kukičanja, likovnih radionica, radionica zaštite okoliša i održivog razvoja te kulturnih aktivnosti. Sve radionice su besplatne za korisnike, a za njihovu provedbu zadužen je Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje 'Zlatna vrata'. Sve informacije o radionicama te općenito o EU projektu 'Svi za Lećevicu' možete saznati na web stranici www.svi-za-lecevicu.eu ili facebook stranice https://www.facebook.com/svizalecevicu.eu/

 

Konferencija SviZaLecevicu 03

 

Konferencija SviZaLecevicu 04

 

izbori lokalni 2021 logo za web

 

 

Imovina Logo

 

Ra Lasta LOGO 760x646 1