Naslovna942x276

20220209 ZazeliFaza II SviZaLecevicu 01

 

Jučer je u zgradi bivše škole u Radošiću, u općini Lećevica, predstavljen EU projekt pod nazivom 'Svi za Lećevicu'. Radi se o projektu kojeg je Općina Lećevica aplicirala u sklopu natječaja Zaželi, program zapošljavanja žena, faza II. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, područna služba Split i Centar za socijalnu skrb, podružnica Kaštela. Projekt je sufinanciran europskim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost ugovora i bespovratnih sredstava iznosi 1.392.989,69 kuna.
Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedino potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

 

20220209 ZazeliFaza II SviZaLecevicu 02

 

„U projektu je zaposleno 15 žena koje se skrbe za ukupno 91 krajnjeg korisnika kroz 12 mjeseci. Osim zapošljavanja žene će se kroz projekt obrazovati i osposobiti za poslove gerontodomaćice, njih 13, a dvije za vozača B kategorije, kako bi bile konkurentnije na tržištu rada te lakše pronašle zaposlenje i nakon završetka projekta. Ovaj projekt je od iznimne važnosti za stanovnike naše općine, kako za žene koje su zaposlene na projektu tako i za starije osobe i osobe u nepovoljnijem položaju za koje se pripadnice ciljne skupine skrbe. Kako smo ruralna i slabo naseljena općina s mahom starijim stanovnicima, ovakvi projekti nam omogućuju brigu za njih, a za radno sposobne ljude priliku za rad. Općina Lećevica, osim projekta Zaželi, provodi još nekoliko projekta a sve s ciljem razvoja općine, sprečavanja raseljavanja i nadamo se povratku iseljenih stanovnika.“ - kazao je načelnik Lećevice Ante Baran.

 

20220209 ZazeliFaza II SviZaLecevicu 03

 

Više informacija o projektu možete saznati na www.lecevica.hr i Facebook stranici: Svi za Lećevicu - Zaželi - Početna | Facebook

 

20220209 ZazeliFaza II SviZaLecevicu 04

 

izbori lokalni 2021 logo za web

 

 

Imovina Logo

 

Ra Lasta LOGO 760x646 1