Naslovna942x276

20220304 OkrugliStol 01U organizaciji Općine Lećevica, u petak 04.ožujka 2022. godine održan je prvi po redu Okrugli stol socijalne tematike u sklopu projekta „ZAJEDNO ZA NAS“ – Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija /područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb (UP.02.2.2.15.0086). Projekt je sufinanciran u 100%-tnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine, ukupne vrijednosti projekta 1.774.676,40 kn.20220304 OkrugliStol 02
Na raspravi su sudjelovali predstavnici Općine Lećevica , kao nositelja projekta te stanovnici Općine Lećevica, koji su prepoznati kao jedni od ključnih dionika projekta. Nakon prezentacije ključnih informacija o projektu i predstavljanja planiranih aktivnosti unutar istog, sudionici su pristupili raspravi o važnosti ovakvih projekata za ruralna područja, s naglaskom na Općinu Lećevicu. Naime, Općina Lećevica dug niz godina „pati“ od iseljavanja stanovništva čime se uz smanjenje broja stanovnika bilježi sve veći udio starijeg i radno neaktivnog stanovništva. Među sudionicima Okruglog stola sudjelovale su i žene koje su zaposlene u sklopu projekta „Zaželi II“, čiji nositelj je također Općina Lećevica. One su još jednom kroz praktična iskustva s terena ukazali na važnost ovakvih projekata. Istaknule su veliku zainteresiranost populacije u nepovoljnom položaju na području Općine za izvanistitucionalnim socijalnim uslugama kao i svoju zainteresiranost za sudjelovanjem u aktivnostima socijalnog karaktera. Došlo se do zajedničkog zaključka da, uz aktivnosti koje se provode na projektu, mora postojati i osviještenost javnosti o važnosti skrbi za one koji su u nepovoljnom položaju. Samo tako je moguće postići potpuno povećanje kvalitete života stanovnika određenih ruralnih područja, kao što je Općina Lećevica. To je, među ostalim, ono što se želi postići ovim ali i drugim projektima koje provodi Općina Lećevica.
20220304 OkrugliStol 03Projekt „ZAJEDNO ZA NAS“ (UP.02.2.2.15.0086) ima za cilj pružanje podrške procesu deinstitucionalizacije i podizanja svijesti javnosti o istome kroz razvoj i širenje izvaninstitucijskih socijalnih usluga i jačanja stručnih kapaciteta osoba koja će pružati tu uslugu na projektnom području. U sklopu projektu zaposlene su 3 osobe na poslovima gerontodomaćina/ce te jedan njegovatelj. Oni će se za vrijeme trajanja projekta brinuti o 13 starijih osoba ili osoba s invaliditetom na području Općine Lećevica i partnera na projektu. Krajnji cilj projekta je poboljšanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju te povećanje njihove socijalne uključenosti.

 

izbori lokalni 2021 logo za web

 

 

Imovina Logo

 

Ra Lasta LOGO 760x646 1