Naslovna942x276

2023 06 19 10 35 129


U organizaciji Općine Lećevica je 5. lipnja 2023. godine organiziran šesti okrugli stol na temu 'Prava potrošača u telekomunikacijama' u sklopu EU projekta 'Zajedno za nas' - Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija /područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb (UP.02.2.2.15.0086) zajedno sa partnerima Općinom Muć i Općinom Klis.

Projekt je sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (85%) te Hrvatskog državnog proračuna (15%) u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine, ukupne vrijednosti 1.774.676,40 kn.

S obzirom na sve veći broj starijeg stanovništva u Republici Hrvatskoj i na činjenicu da su starije osobe prepoznate kao ranjiva skupina, na predavanju je utvrđena potreba kontinuiranog rada na tome da osobe starije životne dobi dobiju adekvatnu zaštitu, skrb, informaciju i pažnju.

Telekomunikacijske usluge su niz usluga putem kojih je krajnjim korisnicima omogućen pristup i razmjena govornim informacijama, računalnim podacima, audioinformacijama, videoinformacijama, multimedijskim sadržajima te mnogim drugim informacijama i sadržajima.

One su postale neizostavan dio svakodnevnog života jer potrošači tako postaju povezani i informirani na globalnoj razini. Međutim, ovakva povezanost izlaže ih različitim rizicima. Pružatelji, odnosno operatori, nude više različitih telekomunikacijskih usluga, te se njihovom kombinacijom i varijacijom u cijenama bore za zadržavanje postojećih i privlačenje novih korisnika.

Upravo iz tog razloga, u sklopu ovog projekta osmišljen je okrugli stol na ovu temu kako bi u direktnom kontaktu s korisnicima i stručnjacima zajedno pronašli načine za što kvalitetnije informiranje naših krajnjih korisnik o njihovim pravima, s ciljem doprinosa rastu broja informiranih i zadovoljnih korisnika, te zaštita njihovih prava.

Okrugli stol je održan u organizaciji voditeljice odnosa s javnošću Danire Kujundžić ujedno i pročelnice Upravnog odjela za opće i pravne poslove, te EU fondove Općine Lećevica, koordinatorice projekta Ane Gujić, a na raspravi su sudjelovali, Nela Kovačević mag.iur, predsjednice 'Dalmatinski potrošač', načelnik Općine Lećevica, Ante Baran, tajnica Udruge za promicanje kvalitete života 'Pokret Zagore' Anamarija Jukić, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Prgomet Dijana Lovrić i predstavnica Razvojne agencije Općine Lećevica, Petra Galić savjetnica za poduzetništvo, gosti predavači predstavnici HAKOM-a Ivana Tojčić, viši stručnjak za zaštitu korisnika pri HAKOM-u i Ana Kolarić, stručnjak za zaštitu korisnika ( Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti).

Uvodnu riječ iznijele je Danira Kujundžić, voditeljica odnosa s javnošću na projektu 'Zajedno za nas', ujedno i pročelnice Upravnog odjela za opće i pravne poslove, te EU fondove Općine Lećevica. Predavanje i prezentaciju o pravima potrošača iz telekomunikacije održala Ivana Tojčić, viši stručnjak za zaštitu korisnika pri HAKOM( Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti).

Također svoje izlaganje iznijela je Ana Kolarić, stručnjak za zaštitu korisnika pri HAKOM-u (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti). U cilju socijalnog uključivanja te poboljšanja kvalitete života svojih stanovnika Općina Lećevica provodi niz EU projekta iz socijalne sfere. Kroz projekte se organiziraju razne edukativne i kreativne radionice koje osim stjecanja novih znanja i vještina pružaju ono najvažnije, a to je socijalni kontakt. Nadalje, kroz EU projekte 'Zajedno za nas' i Zaželi, faza III omogućeno je i pružanje usluge pomoći u kući kojom se uvelike pridonosi razvoju procesa deinstitucionalizacije.

Načelnik, Ante Baran, zahvalio izlagačima na predavanju i korisnim informacijama, gostima na odazivu te projektnom timu na organizaciji predavanja.

Izvor: www.dalmatinskiportal.hr

 

izbori lokalni 2021 logo za web

 

 

Imovina Logo

 

Ra Lasta LOGO 760x646 1