lecevica 640 3


Nakon završetka balotaškog turnira "Ne spračaj, ne svraćaj", Udruga za zaštitu povijesne, kulturne i prirodne baštine sela Divojevići "Divojevići Zagoričan 1272" u petak, 9. veljače s početkom u 18 sati, u domu u Divojevićima, organizira stručno predavanje na temu "Bioraznolikost".
Osim dobrih balotaša, iz sela Divojevići korjene vuku i brojni pametni ljudi koji su danas ugledni članovi znanstvene zajednice. Takvi ljudi, dijeleći svoje znanje i iskustvo, najviše pridonose izgradnji kvalitetnijeg društva te kod sviju nas podižu razinu svijesti o svijetu koji nas okružuje, poručuju iz Udruge.

Predavanje će voditi Domagoj Bogić zajedno sa svojim kolegama sa Prirodoslovnog matematičkog fakulteta u Zagrebu. Pošto se radi o mladim stručnjacima vjerujemo da će svojom energičnošću i entuzijazmom uspjeti prezentirati ovu tematiku na uzbudljiv i zanimljiv način.

Stoga vas pozivamo sve skupa da nam se pridružite u petak navečer da svi zajedno uživamo u zanimljivom društvu ovih mladih i pametnih ljudi. Posebno se nadamo velikom broju djece kojima bi ova tema trebala biti jako zanimljiva.
Pošto se radi o najmanjem selu u Splitsko - dalmatinskoj županiji, koje broji tek 20 stanovnika, Udruga se ovakvim događanjima (balotaški turniri, predavanja, planinarske ture) trudi selo oteti zaboravu i pokušava ga na sve načine oživjeti, ističu iz Divojevića.

 

Izvor: https://slobodnadalmacija.hr/