20180219 LAGPlakatRadionicaLAG Zagora u suradnji s konzultantskom tvrtkom Zobnica d.o.o. iz Splita i Turističkom zajednicom Općine Dugopolje (članom LAG-a Zagora) organizira besplatnu info-radionicu za sve zainteresirane poljoprivredne poduzetnike s područja Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć, koji se žele informirati ili pripremiti kao potencijalni prijavitelji na nacionalni natječaj za podmjeru 6.2.1 ili LAG natječaj za podmjeru 6.3.1 u okviru PRR RH,

u Domu kulture u Dugopolju, 19.2.2018. godine s početkom u 18:00.

Nastavno činjenici da je Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila prvi nacionalni natječaj za tip operacije 6.2.1. Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., s mogućnošću podnošenja prijava od 12.03. – 23.04.2018. godine, te činjenici da će u istom periodu biti otvoren i prvi LAG natječaj za analogni tip operacije 6.3.1, Lokalna akcijska grupa u suradnji s partnerom konzultantnskom tvrtkom Zobnica d.o.o. iz Splita i Turističkom zajednicom Općine Dugopolje (članom LAG-a Zagora) organizira višesatnu besplatnu info-radionicu za sve zainteresirane poljoprivredne poduzetnike s područja Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć koji se žele informirati i / ili pripremiti kao potencijalni prijavitelji na jedan od navedena dva natječaja. Radionica će se održati u Domu kulture u Dugopolju, dana 19.2.2018. godine s početkom u 18:00.

Program radionice:

1.Turistička zajednica Općine Dugopolje: „Primjeri dobre prakse (Ruralni turizam talijanske regije Toskana)“

Predavanje uz prezentaciju o primjerima dobre prakse sinergičnog poljoprivredno-turističkog poslovanja na području talijanske regije Toskane, održat će gosp. Tomislav Balić, direktor Turističke zajednice Općine Dugopolje. Očekivano trajanje: 15 min.

2. Zobnica d.o.o. – Split: „Priprema za prijavu projekata na natječaj podmjere 6.2. kojim će se financirati nepoljoprivredne djelatnosti na ruralnim područjima“

Predavanje uz prezentaciju održat će gđe. Antonela Lozančić i Jelena Barić, dugogodišnje konzultantice. Radionicom će se obuhvatiti slijedeće teme: osnovne informacije o podmjeri 6.2 (visina i intenzitet potpore, prihvatljivost prijavitelja, prihvatljive aktivnosti, prihvatljivi troškovi, iznosi prihvatljivih troškova, početak i trajanje provedbe), potrebna dokumentacija za prijavu, poslovni plan za prijavu, popunjavanje Agroneta-a, dokumentacija o projektu, kriteriji odabira (pojašnjenje kriterija za ocjenu projekta i prag prolaznosti). Radionica je interaktivna i biti će omogućeno postavljanje pitanja sudionika. Očekivano trajanje: 1,5 sat.

3. LAG Zagora: „Najava LAG natječaja za analogni tip operacije 6.3.1. za poljoprivrednike s područja LAG-a Zagora“

Radionicu će održati Marijana Botić Rogošić, voditeljica LAG-a Zagora. Radionicom će se obuhvatiti slijedeće teme: osnovne informacije o tipu natječaja LAG-a Zagora za analogni TO 6.3.1. za poljoprivrednike s područja LAG-a Zagora sukladno LRS LAG-a za razdoblje 2014.-2020. (visina i intenzitet potpore, prihvatljivost prijavitelja, prihvatljive aktivnosti), potrebna dokumentacija za prijavu, sustav prijave na natječaj, potrebna dokumentacija, kriteriji odabira (pojašnjenje kriterija za ocjenu projekta i prag prolaznosti). Očekivano trajanje: 1/2 sata.

Informativna radionica je javna i besplatna. Pozivnica je obavljena na službenim stranicama LAG-a Zagora www.lag-zagora.hr, te na fb-stranici LAG-a Zagora.

Pozivam Vas i ovim putem da se (u skladu s osobnim i profesionalnim interesom ukoliko ga imate za navedene teme radionice) odazovete pozivu i sudjelujete na ovoj prvoj u nizu najavnih radionica LAG-a Zagora, te da o istom obavijestite i zainteresirane potencijalne prijavitelje na ove natječaje iz Vašeg osobnog kruga.