20210518 Zazeli cronikaHR

Ovaj puta Općina Lećevica nositelj je EU projekta u kojem će 15 geronto domaćica dobiti posao i oko 90 njihovih korisnika pomoć.
Za prvi projekt “Zaželi” nositelj je bila Općina Klis, dok je Općina Lećevica bila jedan od partnera. Iako su već pišući projekt znali da će donijeti brojne koristi i za žene koje su po projektu zaposlene kao geronto domaćice, kao i sami korisnici, nepovjerenje prema nepoznatom stanovnika Općine Lećevice postojalo je. Tako je za početak u projektu iz Lećevice bilo zaposleno 7 žena koje su obavljale poslove za 31 korisnika. No, kada se projekt uhodao i geronto domaćice i njihovi korisnici shvatili su koristi za obje strane.

Naime, u Općini Lećevica ostalo je dosta starijih i potrebnih pomoći, ali i samo nekoga s kim bi mogli proćakulati, a to su dobili od svojih geronto domaćica. Tako je projekt, koji je završio 01. veljače polučio odlična iskustva i brojne upite hoće li se i kada nastaviti.

A, ovaj puta trebalo bi biti još bolje, jer će na projektu biti zaposleno 15 geronto domaćica, od kojih će svaka imati od 4 do 6 korisnika, odnosno oko 90 osoba. Po projektu će se putem javnog natječaja zaposliti i koordinator projekta, te administrativni koordinator.
Na taj način ispuniti će se cilj projekta – povećati zapošljavanje teže zapošljivih žena uz povećanje razine kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

IZVOR: Draženka Franjić / cronika.hr