DaniOtvorenihVrataEUprojekata 01

Na Splitskoj Rivi održani su „Dani otvorenih vrata EU projekata“ u organizaciji Grada Splita uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Građanima su u sklopu ovog događaja predstavljeni projekti Grada Splita i ostalih gradova i općina Urbane aglomeracije Split koji su dali doprinos razvoju istih i to u područjima kao što su kulturna baština, prirodna baština, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.
Uz gradove Solin, Kaštela, Trogira, Omiš, Sinj, te općinu Dicmo, Dugi Rat, Dugopolje, Klis, Muć i Podstranu, svoje EU projekate predstavila je i Općina Lećevica. Zainteresirana javnost se ovim putem imala priliku upoznati sa vrijednim EU projektima općine Lećevica kao što su „SVI ZA LEĆEVICU, ZAŽELI- program zapošljavanja žena- faza II¨“ , „SVI ZA LEĆEVICU- aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih i socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracije područja Osijek, Pula, Slavonski brod, Rijeka, Split, Zadar i Zagreb“, te „Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split- uređenje bunara Pišteti“.
Ovo događanje dio je šire kampanje Europske komisije pod nazivom „EU in My Region“ koja ima svrhu potaknuti građane Europske unije da se informiraju o brojnim projektima sufinanciranim bespovratnim sredstvima iz raznih EU fondova koji se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini, a koji podižu kvalitetu života i doprinose daljnjem razvoju njihove lokalne zajednice.

 

DaniOtvorenihVrataEUprojekata 02

DaniOtvorenihVrataEUprojekata 06

DaniOtvorenihVrataEUprojekata 03

DaniOtvorenihVrataEUprojekata 05

DaniOtvorenihVrataEUprojekata 04