20221026 ZavrsnaKonferencijaZazeliFazaII


U petak 21. listopada 2022. godine u prostorijama općine Lećevica, u Radošiću održana je završna konferencija projekta „ Svi za Lećevicu „ Zaželi, program zapošljavanja žena, faza II.
Projekt je provodila Općina Lećevica sa partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područni ured Split i Centrom za socijalnu skrb, podružnica Kaštela. Vrijednost projekta je 1.392.989,69 kn a je iznos financiran 85 % iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.
Provedba projekta je započela 25.05.2021. godine te je tijekom provedbe projekta zaposleno ukupno 16 žena iz teže zapošljive skupine koje su tijekom 12 mjeseci skrbile za 107 starijih i nemoćnih osoba u Općini Lećevica pomažući im u obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene, nabavi lijekova i kućanskih potrepština, u pripremi obroka, prijevozu…
U sklopu projekta je 15 zaposlenih žena je završilo programe obrazovanja i osposobljavanja, 13 za geronotdomaćice a dvije za vozača B kategorije.
Projektnim aktivnostima se povećala razina znanja i vještina ciljne skupine kako bi bila konkurentnija na tržištu rada u lokalnoj zajednici nakon završetka projekta. Potaknuta je socijalna uključenost i povećana razina kvalitete života krajnjih korisnika.
Načelnik Ante Baran je zahvalio svima koji su radili na projektu na dobroj suradnji i pozitivnim rezultatima. Nadalje ističe da su ovakvi projekti važni za općinu Lećevicu koje je naseljena mahom starijim stanovništvom te da će se Općina i u buduće prijavljivati na iste i slične pozive.
Pročelnica upravnog odjela za opće pravne poslove, te EU fondove Danira Kujundžić obavijestila je nazočne o potpisanom Ugovoru o bespovratnim sredstvima te nastavku programa Zaželi, program zapošljavanja žena, faza III u Općini Lećevica.